COVID idején sem állnak le a pályázatok – Agrisol Kft.

2020.09.19

Nem csak a „dolgos hétköznapokon”, de a nehezebb időszakokban is jól jön minden vállalkozás életében a támogatás. Az előre jól megtervezett és átgondolt módon megvalósíthatóságot figyelembe vevő forrásbevonás. A különböző pályázatokkal elnyerhető pénzügyi támogatásokkal kapcsolatosan ma mindenki óvatosabb.

A koronavírus alapjaiban forgatta fel a haza és európai gazdasági szereplőnek a hétköznapjait. Bár még tart a visszaesés, számos gazdasági és pénzügyi szakember úgy gondolja, hogy nem fog ez örökké tartani – a körülöttünk létező világ természetének alapvető jellemzője a folyamatos fejlődés és gyarapodás. Még akkor is, ha ezt törések és visszaesések szakítják meg.

Ennek megfelelően az előrelátó vállalkozások, a jelenlegi tűzoltás (reorganizáció, szervezeti „karcsúsítás”, bérek racionalizálása, új piaci lehetőségek keresése) mellett már most is a vállalkozásik jövőbeli növekedési pályájának visszaállításán dolgoznak. Átgondolt fejlesztésekkel készülnek arra az időszakra, amikor ugyanúgy fogunk együtt élni a koronavírussal, mint a legtöbb civilizációs ártalommal.  

Ebben a pandémiával terhelt átmeneti időszakban is a következő tudatos szempontok szerint állítja fel a pályázati lehetőség megszerzéséhez szükséges legfontosabb elveket a Agrisol Beruházás és Pályázat Menedzsment Korlátolt Felelősségű Társaság szakmai csapata.

Megvallásuk szerint csak azon vállalkozások válhatnak a pályázatra méltóvá, akik a következőket szemelőt tartják a Tenderek kapcsán, melyek nem csak a 2014-2020 programozási ciklusra, de a 2021-2027-es időszakra is kötelező érvényű.

  • Innováció

Az innováció szerepe a magyar vállalkozásokban a legfontosabb tényező a versenyképesség megtartásához.  A termék és a technológiai innovációt mindig a versenyelőny megszerzésének és megtartásának forrásaként tekintsük. A pályázaton indulni vágyó cégek számára tudatosítani szükséges, hogy az innovációs láncolatban nem csupán csak a K+F lehetséges eszközeivel jelenhetnek meg, hanem az önmaguk számára is jelentős változásnak minősülő új marketing, új módszer, vagy új szervezési-szervezeti eljárás is annak minősül.  

  • Megvalósíthatóság,

Költség és haszon elemzés.  A pályázatok megkövetelik a megvalósíthatósági tanulmányba a realitást. A pályázati benyújtás előtt a projekt konkrét erősségét, gyengeséget szükséges részletezni.  A siker esélyeire és költség és haszon elemzés oly módon fényt derít, hogy legfőbb prioritásként nevezhetjük meg ezen elvet.

  • Kötelezettség vállalás

A projekt szakmai megvalósítása során a kötelezettségre vonatkozó elvárások.  A Felhívás minden esetben részletezi a pályázók számára, hogy milyen kötelezettségeik vannak, a megnyert támogatás révén. A támogatást igénylő szerződéses kötelezettsége, hogy a projektet, a támogatói okiratban megjelölt megvalósítási helyszínen megvalósítja, és azt a fenntartási időszak alatt, ugyanezen a helyen fenntartja, illetve üzemelteti az általa benyújtott megvalósíthatóság szerint.

  • Piaci értéket képviselő eredményesség, fejlődés

Eredményesség-hatékonyság – minőség ez a mind igaz egy munkaerő-piaci szolgáltatások eredményességére, sikerességére vagy akár egy termék és szolgáltatás piacra jutásának elérésében is a programok kapcsán. Azon cégek, akik pályázni szeretnének rendelkezniük szükséges erős innovációs ötlettel, technológiával, fejlesztési megoldással, amely révén új piacokat céloz meg és fellendítheti vállalata növekedését, vagy akár kapacitását.

  • Foglalkoztatás

Talán ezen elvek legfontosabbja, hogy ezen nehéz időszakban, a foglalkoztatás megtartása a fő cél.  A pályázati felhívások jó része a foglalkoztatottak megtartását vagy annak bővítését kiemelet célként tűzte ki ezen gazdasági helyzetben.

Ezen elvek mellett lehet kizárólag a pályázati támogatások sikerességét növelni, melyre a Széchenyi 2020 programozási időszak lehetőséget biztosít, különös képen segítve a mikró – kis kkv kapacitás bővítését, vidékfejlesztési programok és K+F programok megjelenítése révén.

forrás: mfor.hu

Szeretne hasonló hírekről értesülni?

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Lépjen velünk kapcsolatba!

Agrisol Beruházás és Pályázat Menedzsment Kft

© 2021 Agrisol. Minden jog fenntartva.