Oldal kiválasztása

MEGJELENT A TAVASZI FAGYKÁROK MEGELŐZÉSÉT CÉLZÓ BERUHÁZÁSOKAT TÁMOGATÓ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

2021.10.20

Magyarország kormányának elkötelezett célja, hogy a “Megújuló vidék, megújuló agrárium” program keretében megerősítse a vidéki térségek gazdaságát. A program legújabb állomásaként megjelent a Tavaszi fagykár megelőzésére szolgáló beruházások támogatása elnevezésű pályázati kiírás – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

A kiírás célja a tavaszi fagykár elleni védekezés támogatása, a tavaszi fagykárból adódó termelési kockázatok csökkentése, illetve kiküszöbölése a gyümölcstermelésben. Csak idén közel 30 ezer hektár mezőgazdasági területről jelentettek tavaszi fagykárt, ami óriási termeléskiesést és bevételcsökkenést jelent a gazdálkodók számára, ez ellen fel kell lépni minden eszközzel.

A tárcavezető arra hívta fel a figyelmet, hogy a felhívás révén támogatni kívánják a tavaszi fagykár megelőzését szolgáló eszközöket, berendezéseket és technológiát, például a rögzített vagy mobil légkeverő berendezés, az autonóm hőtermelő berendezés vagy a vontatott hőtermelő gép beszerzését és telepítését. A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 5 milliárd Ft.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege maximum 100 millió forint, míg a támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 80%-a lehet – hangsúlyozta Nagy István.

A támogatási kérelmek benyújtására 2021. november 17-től lesz lehetőség.

A felhívás részletei a www.palyazat.gov.hu oldalon ismerhetők meg.

Kérdése van? Érdekli a pályázat?
Jelentkezzen telefonos konzultációra!

Szeretne hasonló hírekről értesülni?

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ez is érdekelheti…

Új pályázat lovas fejlesztésekre

Új pályázat lovas fejlesztésekre

Ötmilliárd forintos keretösszeggel jelent meg az új, lovas létesítmények fejlesztésére irányuló felhívás. Megjelent a...

Lépjen velünk kapcsolatba!

Agrisol Beruházás és Pályázat Menedzsment Kft

© 2021 Agrisol. Minden jog fenntartva.