Oldal kiválasztása

MEGNÖVELT FORRÁSOKBÓL FEJLŐDHET A VIDÉK, AZ AGRÁRIUM ÉS AZ ÉLELMISZERIPAR

2022.03.02

A tavaszi munkák megkezdéséhez szükséges támogatásokat az Államkincstár február közepéig kifizette a gazdálkodóknak, az agrár-környezetgazdálkodási és ökológiai gazdálkodási támogatások végkifizetését pedig a múlt héten megkezdték – mondta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára hétfőn, Nagykátán.

Feldman Zsolt, a térség országgyűlési képviselőjével, Czerván Györggyel közösen tartott, az agrárgazdaság aktuális kérdéseivel foglalkozó gazdafórumon arról beszélt, hogy a kormány által megnövelt forrásokból a gazdálkodók modernizálhatják a gazdaságaikat és új élelmiszeripari kapacitások létesülhetnek. A kormány elkötelezetten épít a magyar agráriumra és a vidék gazdasági potenciáljára. Az elmúlt évben a 2014 és 2020 között rendelkezésre állt források nagyságrendjével megegyező, 1500 milliárd forint értékű pályázatot írtak ki mezőgazdasági vállalkozások, élelmiszer-feldolgozók és vidéki települések számára – mondta az államtitkár.

Feldman Zsolt hangsúlyozta, hogy február közepére a mezőgazdasági termelők 99 százalékának kifizették a területalapú támogatást, a múlt héten pedig megkezdődött a 2021. évi agrár-környezetgazdálkodási és ökológiai gazdálkodási támogatások végkifizetése. Minden érintett azon dolgozik, hogy a gazdálkodók minél hamarabb megkapják a nekik járó forrásokat. “Tervezzenek előre, gondolkodjanak középtávon, ahogy a saját gazdaságuk fejlesztése ezt igényli” – fejezte be előadását Feldman Zsolt.

forrás: kormany.hu

Kérdése van? Érdekli a pályázat?
Jelentkezzen telefonos konzultációra!

Szeretne hasonló hírekről értesülni?

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ez is érdekelheti…

Új pályázat lovas fejlesztésekre

Új pályázat lovas fejlesztésekre

Ötmilliárd forintos keretösszeggel jelent meg az új, lovas létesítmények fejlesztésére irányuló felhívás. Megjelent a...

Lépjen velünk kapcsolatba!

Agrisol Beruházás és Pályázat Menedzsment Kft

© 2021 Agrisol. Minden jog fenntartva.